Μνημόνιο Συνεργασίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησιογραφία» με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο των πολλαπλών πρωτοβουλιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησιογραφία» για τη διασύνδεση των φοιτητών/τριών και των αποφοίτων μας με την αγορά εργασίας, υπεγράφη την Τρίτη 10/11/2024 Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΠΟΕΣΥ η οποία είναι η δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση των Δημοσιογράφων και συγκροτείται από τις πρωτοβάθμιες ενώσεις: α) “Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών” (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), β) “Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης” (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ.), γ) “Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου & Νήσων” (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.), δ) “Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς & Ευβοίας” (Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.) και ε) “Ένωσις Συντακτών Ηλεκτρονικού και Περιοδικού Τύπου” (Ε.Σ.Π.Η.Τ.). Το Μνημόνιο υπέγραψαν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Πρύτανης-Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής, η διευθύντρια του ΠΜΣ-Καθηγήτρια Παναγιώτα Αντωνοπούλου και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δρ. Σωτήριος Τριανταφύλλου. Στην υπογραφή παρέστη ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής Καθηγητής Αθανάσιος Στρίγκας, εκπροσωπώντας το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και τους/τις διδάσκοντες/ουσες του ΠΜΣ.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου προβλέπονται μεταξύ άλλων:
1. Η από κοινού διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, θερινών σχολείων και συνεδρίων.
2. Η από κοινού διεξαγωγή μελετών και ερευνών τα οποία στοχεύουν στην δημοσιογραφία και το δημοσιογραφικό επάγγελμα, τα ΜΜΕ και τον ευρύτερο χώρο της επικοινωνίας.
3. Η από κοινού υποβολή προτάσεων και η διεκδίκηση και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
4. Η από κοινού διοργάνωση μεταπτυχιακών θεματικών και προγραμμάτων επιμόρφωσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης.
5. Η πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριών στην ΠΟΕΣΥ και στις Ενώσεις μέλη της.
6. Η από κοινού έκδοση συλλογικών τόμων, αφιερωμάτων και ειδικών ενθέτων.

Σημειώνεται οτι το ΠΜΣ «Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησιογραφία» παρέχει στα μέλη των Ενώσεων μελών της ΠΟΕΣΥ έκπτωση 20% επί των διδάκτρων.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση στον δικτυακό τόπο της ΠΟΕΣΥ

Image
Μνημόνιο συνεργασίας με ΠΟΕΣΥ
Image
Μνημόνιο συνεργασίας με ΠΟΕΣΥ
Image
Μνημόνιο συνεργασίας με ΠΟΕΣΥ