Πρόσκληση για Αίτηση Συμμετοχής στο Θερινό Σχολείο "SPORT AND ATHLETICS IN ANCIENT GREECE AND SPARTA", 2-11 Σεπτεμβρίου 2024, Σπάρτη

Το Πανεπιστήμιο της Ρώμης Unitelma Sapienza, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Σπάρτης, και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, δέχεται τώρα αιτήσεις για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο με θέμα: "SPORT AND ATHLETICS IN ANCIENT GREECE AND SPARTA".

Το Θερινό Σχολείο θα διοργανωθεί με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Σπάρτη, Ελλάδα). Θα περιλαμβάνει θεωρητικές διαλέξεις, πρακτικά εργαστήρια, επισκέψεις στους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αρχαίας Σπάρτης, αλλά και στο Ιερό του Δία στην Ολυμπία, καθώς και τη συμμετοχή στις εργασίες του "4ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Αρχαία Σπάρτη".

Περιγραφή μαθημάτων

Το Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Σπάρτη).
Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στα αγγλικά από καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Unitelma Sapienza & Sapienza University, από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και από ειδικούς από όλο τον κόσμο.

Η πρόσκληση για συμμετοχή απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στον τομέα της αρχαιολογίας, σε Υποψηφίους Διδάκτορες, καθώς και σε ερευνητές και μελετητές κάθε ηλικίας.

Περιγραφή του Προγράμματος
Το Θερινό Σχολείο θα επικεντρωθεί σε θέματα σχετικά με τη σημασία του αθλητισμού στην κοινωνία της Σπάρτης, σε θέματα πολιτισμού και τη θρησκεία. Τα μαθήματα θα υποστηρίζονται από ξεναγήσεις στους κύριους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα αποσταλεί στη συνέχεια, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συμμετέχοντες.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής και Πληροφορίες
Για τη συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο δεν απαιτούνται δίδακτρα. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για το ταξίδι, τη βίζα, τα γεύματα και τα έξοδα διαμονής τους.
Μετά από το σχετικό αίτημα, το Πανεπιστήμιο μπορεί να παράσχει προτάσεις διαμονής στους ενδιαφερόμενους.

Εγγραφές και Επικοινωνία
Για να εγγραφείτε σε αυτό το πρόγραμμα, ή αν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις, παρακαλούμε στείλτε ένα email στη διεύθυνση:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Stefania Golino, Οργανωτική Υπεύθυνη).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως τις 20 Μαΐου 2024, αναφέροντας ως θέμα: "Summer School on Ancient Sparta 2024".

Η αίτηση του ενδιαφερόμενου θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα Βιογραφικό Σημείωμα (στα Αγγλικά), με συγκεκριμένη αναφορά στην ακαδημαϊκή πορεία και την εργασιακή εμπειρία.
Οι αιτούντες θα ενημερωθούν για να λάβουν όλες τις απαραίτητες υλικοτεχνικές και πρακτικές πληροφορίες για τη συμμετοχή τους στο θερινό σχολείο.

Προθεσμία Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής: 20 Μαίου 2024

Ειδοποίηση Αποδοχής: 31 Μαίου 2024

Διεξαγωγή Θερινού Σχολείου: 2-11 Σεπτεμβρίου 2024, (Σπάρτη)


 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ