Μετά από 35 χρόνια επιτυχημένων αποτελεσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου περισσότεροι από 80.000 νέοι υποστηρίχθηκαν για την εκκίνηση της δικής τους επιχείρησης, το Prince’s Trust International Enterprise Programme έρχεται στην Ελλάδα. Με κατάρτιση, συμβουλευτική καθοδήγηση και χρηματοδότηση, το Enterprise Programme θα είναι κοντά στους νέους που θέλουν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα σε κάθε τους βήμα.

Το Enterprise Programme στην Ελλάδα υλοποιείται από το Corallia, Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και την Action Finance Initiative με την υποστήριξη του Prince’s Trust International. Το Πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη νέων ώστε να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να γίνουν «αφεντικά του εαυτού τους» (be your own boss).

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια θα παρακολουθήσουν αρχικά μια δωρεάν Ενημερωτική Συνάντηση (Information Session) για να ενημερωθούν για το τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα και πώς μπορούν να λάβουν υποστήριξη. Στη συνέχεια, ακολουθεί ένας δωρεάν τετραήμερος Κύκλος Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας (Explore Enterprise Course), ο οποίος θα προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την πρακτική πλευρά της δημιουργίας μιας επιχείρησης και θα τους επιτρέψει να αποφασίσουν εάν η αυτό-απασχόληση και η επιχειρηματικότητα είναι κατάλληλη για εκείνους. Μετά τον κύκλο μαθημάτων, οι νέοι θα λάβουν εξατομικευμένη Συμβουλευτική Καθοδήγηση από έναν μέντορα έως και έναν χρόνο, ώστε να αναπτύξουν, να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε πραγματικές συνθήκες και να καταρτίσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Οι συμμετέχοντες που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων (Business Launch Group), η οποία έχει ως αποστολή να διασφαλίσει ότι τα επιχειρηματικά σχέδια είναι βιώσιμα. Τελικά, όσοι συμμετέχοντες φτάσουν σε αυτό το στάδιο έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν δάνειο εκκίνησης ύψους έως 12.500 ευρώ από την AFI και να λάβουν επιπρόσθετη Επιχειρηματική Καθοδήγηση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Prince’s Trust διαπίστωσε ότι το 20% των νέων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα το 2017 ίδρυσαν επιχείρηση και το 85% των νέων πέτυχαν θετικά αποτελέσματα (ξεκίνησαν μια επιχείρηση ή μπήκαν στην αγορά εργασίας, σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ή σε κάποια εθελοντική δράση). Επιπρόσθετα, το 76% των επιχειρήσεων που υποστηρίχθηκαν από το Prince’s Trust εξακολουθούν να λειτουργούν έπειτα από 2 χρόνια και το 73% έπειτα από 3 χρόνια. Το Enterprise Programme στην Ελλάδα έχει θέσει τους ίδιους υψηλούς στόχους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση στο www.beyourownboss.gr και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Προγράμματος για τις επόμενες Ενημερωτικές Ημερίδες και τα νέα του Προγράμματος.

 Η εκδήλωση αυτή στην Αρκαδία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδία  για την αξιοποίηση πρωτοβουλιών νέων της περιοχής με σκοπό την τοπική αννάπτυξη, την επιχειρηματικότητα των νέων και τη διεθνή προβολή της Αρκαδίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

16:30-17:00

Προσέλευση και Εγγραφή Συμμετεχόντων

 

 

17:00-17:10

Έναρξη Εργασιών-Χαιρετισμοί

 

Κώστας Βασιλάκης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κοσμήτορας Σχολής, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

 

Αγγελος Δενδρινός

Διευθυντής Διεθνούς Δικτύου Αρκαδία

ΟΜΙΛΙΕΣ

 

Συντονιστής:

Θάνος Κριεμάδης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

 

 

17:10- 17:30

«Η πολιτική ενθάρρυνσης και υποστήριξης της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου»

Θάνος Κριεμάδης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

17:30-17:50

«Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα»

Βασίλειος Μακιός

Καθηγητής, Υπεύθυνος της Μονάδας Corallia

17:50-18:10

«To Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του Prince’s Trust International στην Ελλάδα»

Δρ. Jorge Sanchez

Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικών της Μονάδας Corallia, Συντονιστής Prince's Trust International στην Ελλάδα

18:10-18:30

«Ο Επιταχυντής επιχειρηματικότητας ΕΓΓ»

Δρ. Νικόλαος Βογιατζής

Διευθυντής Ανάπτυξης και Λειτουργιών της Μονάδας Corallia, Συντονιστής Επιταχυντή Επιχειρηματικότητας EGG εκ μέρους της Μονάδας Corallia

18:30-18:45

«Η startup HERADO και η εμπειρία μου από το  πρόγραμμα EGG»

Μαριάνθη Φραγκοπούλου

CEO, HERADO

18:45-18:55

«H εμπειρία μου από το πρόγραμμα PTIEGR»

Δήμητρα Γαϊτανέρη

Συμμετέχουσα, Προγράμματος Επιχειρηματικότητας Prince's Trust International στην Ελλάδα

18:55-19:20

Συζήτηση των συμμετεχόντων με τους Εισηγητές

19:20-19:30

Συμπεράσματα και Λήξη Ημερίδας

Κώστας Βασιλάκης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κοσμήτορας Σχολής, Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

 


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σκοπός της Επιτροπής Kαινοτομίας & Eπιχειρηματικότητας

Σκοπός της Επιτροπής αυτής αποτελεί η συνέχιση και ο εμπλουτισμός δράσεων της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η Επιτροπή έχει ως στόχο να υλοποιήσει το έργο της που περιγράφεται στη συνέχεια:

  • Οργάνωση Σεμιναρίων, Επιστημονικών Ημερίδων, Συμποσίων, summer schools και Συνεδρίων που αφορούν θέματα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, από στελέχη επιχειρήσεων, επιτυχημένους επιχειρηματίες και εξειδικευμένους Καθηγητές Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων.
  • Παροχή τεχνογνωσίας (Know-how), μεταφορά καλών πρακτικών (best practices) και οργάνωση συμβουλευτικής (mentoring) σε θέματα δημιουργίας Επιχειρηματικών Σχεδίων (Business Plans), εξεύρεσης καινοτόμων ιδεών και ανάπτυξης της δημιουργικότητας, με αποδέκτες τους φοιτητές-τριες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
  • Διεξαγωγή διαγωνισμών καλύτερης επιχειρηματικής ιδέας που θα συμμετέχουν φοιτητές-τριες σε συνεργασία με επιχειρηματίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  • Συνεργασία με οργανισμούς και επιχειρήσεις του εσωτερικού και εξωτερικού, που καλλιεργούν την Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, όπως άλλα ΑΕΙ, Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί, Οικονομικά και Εμπορικά Επιμελητήρια, Δήμοι, Περιφέρειες, Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές. Στόχος είναι να επιδιωχθούν κοινές δράσεις ώστε να παραχθούν έσοδα για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
  • Εξεύρεση καινοτόμων προτάσεων και πρωτοβουλιών από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, κλπ., φοιτητές-τριες) και υποστήριξη της υλοποίησής τους και ιδιαίτερα της χρηματοδότησής τους.
  • Η δημιουργία Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων (και μακροπρόθεσμα Επιστημονικού-Τεχνολογικού Πάρκου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η σύνδεση της ερευνητικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την παραγωγική βάση και επιχειρηματίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  • Έσοδα που θα προκύψουν από δραστηριότητες Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (συμμετοχή σε προγράμματα ΕΣΠΑ, Χορηγίες, Δωρεές, κλπ.) θα μπορούσαν να καλύψουν και γενικότερες δαπάνες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Θάνος Κριεμάδης

Καθηγητής, Πρόεδρος της Επιτροπής

Τηλ.:  27310-89670 · Fax: 27310-89657

Τηλ.: 6977-234055, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κώστας Βασιλάκης

Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής

Γιώργος Λέπουρας

Καθηγητής, Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Μέλος της Επιτροπής

Ανδρέας Μαρκαντωνάτος

Καθηγητής , Μέλος της Επιτροπής

Κυριάκος Σουλιώτης

Αναπληρωτής Καθηγητής, Μέλος της Επιτροπής